Snel afvallen heeft geen enkele zin. Het is niet vol te houden, dus het gaat vroeg of laat toch mis. Alles wat je tijdelijk wilt doen, kun je net zo goed niet doen. Het levert onder aan de streep niets op! Je kunt best een tijdje streng zijn, waardoor je snel kilo’s verliest. Op het moment dat het mis gaat, komen de kilo’s er toch weer bij. Er zijn nog meer redenen om niet snel te willen afvallen:

 1. Gezondheid van de stofwisseling:
  Crashdiëten kunnen leiden tot een vertraagde stofwisseling. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan een extreem lage calorie-inname, past het zich aan door energie-efficiënter te worden, wat kan leiden tot gewichtstoename zodra je terugkeert naar een normaal eetpatroon. Duurzaam afvallen houdt in dat je geleidelijk aan gewicht verliest, waardoor je stofwisseling beter kan aanpassen.
 1. Spiermassabehoud:
  Crashdiëten leiden vaak tot verlies van spiermassa, wat niet wenselijk is. Spierweefsel speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezond metabolisme. Duurzaam afvallen, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, helpt bij het behouden van spiermassa.
 1. Nutriëntenbehoud:
  Crashdiëten kunnen leiden tot tekorten aan essentiële voedingsstoffen, omdat ze vaak niet in staat zijn om alle benodigde voedingsstoffen te leveren. Duurzaam afvallen met een gebalanceerd dieet zorgt ervoor dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
 1. Psychologisch welzijn:
  Crashdiëten kunnen emotionele stress veroorzaken vanwege de extreme beperkingen in voeding. Duurzaam afvallen moedigt een gezonde relatie met voeding aan, waarbij je nog steeds kunt genieten van eten zonder schuldgevoelens.

Het is belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies een persoonlijke reis is en wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Je hoeft het niet alleen te doen. Praktijk Eatwise helpt je. Ga aan de slag met hulp van alle informatie uit een van de programma’s. Kies voor persoonlijke begeleiding of ga zelfstandig aan de slag. Klik HIER voor het aanbod.