De maaltijden zijn het probleem niet, maar je eet te veel tussendoor…

Door drukte en stress eet je te veel extraatjes. Jij snapt ook wel dat dit niet handig is, maar het lukt je zelf niet om dit te veranderen.

Het gebeurt eigenlijk zonder dat je het door hebt…

Er zijn een aantal van die triggers >>>

Je komt uit je werk. Je merkt dat je wat trek hebt en het duurt nog best even voor het eten op tafel staat. Wat lekkers is dan snel gepakt…

’s Avonds op de bank heb je eindelijk JOUW momentje. Lekker even je rust pakken na die drukke dag. Daar hoort wat lekkers bij… En als dat eenmaal in je hoofd zit, is het enorm moeilijk om te stoppen met eten.

Als je eenmaal begint met eten, kun je niet stoppen. Die zak MOET leeg! Dan pas is dat onrustige gevoel weg.

Je snapt zelf ook wel dat wat je doet, niet handig is. Dit helpt je niet bij het afvallen. Het punt is: je doet het toch!

Je bent op een feestje en al het lekkers staat op tafel. Als je eenmaal begint te eten, is het enorm moeilijk om te stoppen. Eigenlijk heb je geen idee wat en hoeveel je hebt gegeten.

En dan volgt het baalmoment. Je hebt een schuldgevoel overgehouden aan dat moment.

Je weet best veel over gezonde voeding. Daar ligt de winst niet. Jouw winst ligt op het aanpassen van jouw gewoonten!

Het lukt je best goed om een tijdje te lijnen, maar het volhouden is het probleem.

Dit gaat je wel lukken op het moment dat je jouw eetgedrag gaat aanpassen!

Jaar ervaring

Succesverhalen

Mensen ontvangen de nieuwsbrief

Je bent de hele dag aan het rennen en regelen. Je hebt zoveel ballen hoog te houden; werk, gezin, familie, vrienden, sporten etc.

Wanneer jij jouw rustmomentje hebt, is het moeilijk om niet toe te geven aan de lekkere trek…

Op dat moment zijn er genoeg redenen om toch die chocolade, kaas of koek te nemen. Ondanks dat je weet dat je het niet moet doen. En achteraf baal je.

Je huidige gewicht voelt niet fijn. Je wilt je oude kleding weer kunnen dragen, meer energie krijgen en lekkerder in je vel zitten.

Er zijn geen dure afslankproducten of boeken nodig. Je hebt gewoon de juiste handvatten nodig om bewuste keuzes te kunnen maken!

Wil je jouw gewicht serieus aanpakken? Dan moet je werken aan gedragsverandering.

>>

Renate van Riet, diëtist

De afgelopen jaren heb ik honderden mensen geholpen vanuit mijn eigen praktijk binnen een gezondheidscentrum en vanuit het revalidatiecentrum. Tijdens het begeleiden van deze mensen is het mij opgevallen dat als mensen willen afvallen, dat ze vaak grijpen naar lijstjes, shakes en afslankpillen. Eén voor één stoppen ze er ook weer snel mee. Het is gewoon niet vol te houden. Jammer van jouw energie en geld…

Ik zal je uitleggen wat wel werkt >>

Renate van Riet, diëtist Eatwise Programma

<<

Er is altijd en overal eten beschikbaar, dit maakt dat het heel moeilijk is om daar tegen bestand te zijn. Vooral wanneer vermoeidheid of gewoonten een rol spelen, is het moeilijk om gezonde keuzes te maken.

Ik merk dat de kennis helemaal niet het probleem is. Jij weet ook dat je beter een komkommer dan een reep chocolade kunt nemen, maar dat is niet de oplossing. Want als je zin hebt in chocolade, dan kan die komkommer je gestolen worden!

>>

Het zit veel meer in het gedrag wat vooraf gaat aan je eetkeuzes: In welke situatie bevind jij je? Welke emoties/gedachten gaan er in je om? Waarom sta jij uiteindelijk op om naar de kast te lopen? 

Er is altijd een reden die je overtuigt om te eten. Ik leer dagelijks mensen om hier anders op te reageren.

En wat ik daarin ontzettend belangrijk vind: ben niet te streng voor jezelf! Je mag alles eten! Maar alleen wanneer jij daar bewust voor kiest.

<<

Ik ben een diëtist die met je mee denkt. Ik zoek samen met jou naar wat in jouw situatie haalbaar is en wat jij vol kunt houden. Ik geef je geen kant-en-klaar lijstje, maar ik geef je specifieke adviezen die in jouw situatie werken. We gaan samen op zoek naar een haalbare manier om met jouw moeilijke momenten om te gaan. Wat kun je volhouden? Het heeft geen zin om even streng te lijnen en daarna alle remmen weer los te laten.

Ik ben geboren en getogen in het Brabantse. Dat maakt mij nuchter en toegankelijk. Ik help je en ondersteun je. Met normale voeding en zonder allerlei dure en nutteloze afslankproducten. 

Mijn doel is dat jij gezond gaat afvallen door een balans te vinden tussen genieten en gezond eten.

N

Weer lekker in je vel zitten

N

Krijg meer zelfvertrouwen en meer energie

N

Moeiteloos de balans houden tussen gezond eten en genieten

N

Eindelijk die kilo's eraf!

Ik introduceer je de
Cursus
Grip op Snacken

 

Deze cursus is vanuit de wetenschap onderbouwd in combinatie met mijn 8-jarige ervaring als diëtist. Je leert stap voor stap om jouw valkuilen voor altijd aan te pakken.

 

ga doen wat werkt!

Wat levert deze online cursus je op >>

R

Blijvend resulaat

Alleen het veranderen van je gedrag zorgt ervoor dat je het nu één keer aanpakt en er jaren plezier van hebt.

R

Gewoonten doorbreken

Iedereen heeft zijn persoonlijke valkuilen en triggers. Doordat je dit al langere tijd zo doet, is het een gewoonte geworden. Je hebt het eigenlijk niet eens meer in de gaten dat je het doet. Dit automatisme moet je doorbreken voor blijvend resultaat!

R

Afvallen is een logisch gevolg

Als jij jouw triggers aanpakt, leg je de vinger op de zere plek. Hierdoor krijg je automatisch minder energie binnen en is afvallen vanzelfsprekend.

R

Behoud toegang tot de modules

Je behoudt toegang tot de modules, waardoor je het later altijd nog eens terug kunt lezen.

Cursus Grip op Snacken
3

Dit is geen 'gewone' afvalcursus

Dit is geen doorsnee cursus om af te vallen. Je krijgt geen standaard afslankschema. Ik ga je geen korte termijn adviezen geven, maar zorgen voor een gedragsverandering waardoor je een eetpatroon creëert wat je vol kunt houden én waarmee jij gewicht verliest!

Jij weet toch ook al lang dat je beter een mandarijn dan een zak chips kunt nemen?! In deze cursus leer je hoe je eenvoudig de balans vindt tussen gezond eten en genieten.

3

Veel waarde voor een lage prijs

Mijn cursussen en programma’s zijn al door ontzettend veel mensen gevolgd. Hierdoor kan ik deze waardevolle informatie met je delen voor slechts een paar tientjes.

Als ik je 1 op 1 zou begeleiden, dan zou de tijdsinvestering veel groter zijn en richting 600 euro gaan.

3

Diëtist met ervaring

Nadat ik mijn eigen strijd tegen de kilo’s had gewonnen, heb ik de afgelopen jaren honderden mensen geholpen. Ik heb dan ook een behoorlijke dosis ervaring opgedaan. Deze ervaringen heb ik gebundeld in de cursussen en programma’s die ik aanbied. Hierdoor weet ik wat er nodig is om af te vallen, maar vooral om die kilo’s er ook af te houden!

”Eetschema’s en lijstjes gaan je niet helpen. De enige oplossing is het veranderen van jouw eetgedrag!”

Start vandaag

€197
€87

R

Leer moeiteloos doseren

R

Maak eenvoudig bewuste keuzes.

Je gunt jezelf wat lekkers zonder te veel te eten!

R

Ga voor de lange termijn oplossing!

Je vindt het eetpatroon wat je simpel vol kunt houden.

R

Duidelijk, praktisch en eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven.

R

Altijd online beschikbaar.

Volg de cursus waar en wanneer het jou uit komt!

Cursus Grip op Snacken

Dit is wat de Cursus Grip op Snacken inhoudt

5-daagse online cursus

Bewezen effectief stappenplan

1 jaar toegang tot de modules

5 werkboeken

Dagelijks in jouw mailbox

Gratis bonus module

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022

Praktijk Eatwise biedt 100% niet goed geld terug garantie aan. Zo weet jij zeker dat je iets gaat doen dat je helpt.

Als je binnen 2 modules niet tevreden bent, dan krijg jij je geld terug zonder dat je daarvoor een reden hoeft op te geven.

Stap voor stap methode

m

Aan de slag waar en wanneer het jou uit komt

h

Altijd online beschikbaar

Modules bestaan uit

Module 1: jouw eetgedrag onder de loep

Module 2: weg met je schuldgevoel

Module 3: eetregels over boord

Module 4: grip op je gedachten

Module 5: jij beslist

Hoe werkt het?

>> Na aanmelding ontvang je direct twee mails. Eentje met de aanmeldbevestiging en één met de eerste module.

>> Je hebt binnen 5 minuten de eerste module in je mailbox.

>> Elke dag (5 dagen lang) ontvang je de nieuwe module per mail. Controleer de eerste keer ook de spam box en als je de mail daar vindt, geef dan aan dat het geen spam is. Dan ontvang je de volgende dagen de mails in je gebruikelijke postvak IN!

>> Elke module bestaat uit een combinatie van handvatten en praktische tools. Je krijgt een volledig werkboek met duidelijke en concrete oefeningen. Je loopt per dag de les door en oefent gedurende die dag wat de les aangeeft.

>> De modules staan vol met inzichten en mogelijkheden tot het vergroten van je bewustwording over je eetgedrag en hoe je dit voor de lange termijn kunt veranderen.

>> Iedere module volgt de voorgaande op. Het is een bewezen effectief stappenplan wat je helpt om blijvend de balans te vinden. Hierdoor ga je een blijvend lager gewicht behalen!

>> Het is juist goed om de tijd te nemen en de cursus te volgen op eigen tempo. Ik geef dan ook niet voor niks aan dat we gaan stoppen met korte termijn trucjes, maar iets gaan leren voor de lange termijn. Het zijn eenvoudige en praktische tools die je simpel kunt integreren in je dagelijks leven.

>> Je bepaalt zelf hoe lang je de tijd neemt voor de modules. Dat kan 10 minuten zijn, maar ook 1 uur. Maar net waar jij behoefte aan hebt.

>> Kom je er even niet uit? Dan kun je jouw vragen per mail naar mij sturen!

>> Omdat je er werkboeken bij krijgt, heb je alle stof ook na deze cursus nog tot je beschikking. Je kunt het er ook later altijd nog eens bij pakken. 

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022

Start vandaag

€197
€87

R

Leer moeiteloos doseren

R

Maak eenvoudig bewuste keuzes.

Je gunt jezelf wat lekkers zonder te veel te eten!

R

Ga voor de lange termijn oplossing!

Je vindt het eetpatroon wat je simpel vol kunt houden.

R

Duidelijk, praktisch en eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven.

R

Altijd online beschikbaar.

Volg de cursus waar en wanneer het jou uit komt!

Cursus Grip op Snacken