Eatwise Progamma

Lukt het afvallen niet in je eentje? Ik ga je helpen! Dit programma is voor iedereen die best weet wat gezonde voeding is, maar het lukt je niet altijd om bewuste eetkeuzes te maken. Het gaat te vaak fout. Je krijgt deze cirkel zelf niet doorbroken. Het Eatwise Programma is de oplossing. Met mijn begeleiding wordt afvallen een succes. Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn. Je leert namelijk de balans vinden tussen gezond eten en genieten.
JA, IK WIL dit programma!

Uitgebreide persoonlijke begeleiding

R

Geen streng dieet, maar persoonlijke adviezen die in jouw situatie werken. Dit keer gaan de kilo's eraf en blijven ze eraf!

R

Niet meer de hele dag bezig zijn met eten. Je leert dealen met jouw moeilijke momenten en vindt de balans tussen gezond eten en genieten. Je gunt jezelf wat lekkers, zonder te veel te eten.

R

3 Maanden online persoonlijke begeleiding

R

5 Uitgebreide 1 op 1 sessies via Teams

R

Inclusief toegang tot het Leren Doseren Programma

R

20 informatieve modules ter ondersteuning en gratis bonussen in diverse thema's

R

Krijg toegang tot hét bewezen effectieve stappenplan

Start vandaag

€945.-  €597.-

incl. BTW
Ook in termijnen van 3 of 5 maanden
te voldoen.

Let op: de inschrijving sluit vanaf 1 juni!

Wat klanten over het programma vertellen

Hi Renate,

We zien elkaar par over enkele weken, maar had toch de behoefte je even te mailen en feedback te geven 🙂

Ik ben vol aan de slag gegaan met module 10 en 11. To be honest, ik was echt sceptisch rondom de matrix, hoe kan zo’n kwadrant nou een verschil maken? Maar wat is het een fijn hulpmiddel om alles samen te zien komen, wat je wilt zijn, water gebeurs, wate je doet en hoe je die berg van ongemak op gaat. Voor mij kwam alles samen van de vorige modules. Top!

Ik merk inmiddels dat het stemmetje ‘he daar lig wat lekkers’ langzaam (en dan bedoel ik ook echt langzaam) op de achtergrond verdwijnt. Ik niet meer mijn hele berg-gear moet aantrekken om die berg van ongemak te beklimmen (voelt meer als een heuvel) en ik mijn doelen steeds dichterbij zie komen. Dat alles zonder het gevoel op dieet te zijn :-).

Kortom, even een positieve noot delen op deze woensdag. Tot  7 maart!

Groet Walter

Hallo Renate,

Met mij gaat het goed en het afvallen gaat dit jaar 2022 gewoon verder zo ik jaar 2021 heb verlaten. Door de feestdagen ben ik wel iets aan gewicht aangekomen maar die zijn nu al weer weg. ben ook blij dat ik jou heb gevraagd voor hulp om in 2021 bij mijn afvallen te helpen. Met jou hulp kan ik nu weer verder om de afval proces aan te gaan. 

Groetjes Bo

Via Instagram kwam ik bij Renate van Eatwise terecht. Ik ben 77 jaar, nog steeds volop actief in het verenigingsleven maar zat toch, niet goed in mijn vel. Niet fit en te dik. Via de modules leerde Renate me nadenken over mijn gedrag. Stap voor stap nam ze me bij de hand. Eerst dacht ik wat een onnozle opdrachten, dat weet ik toch wel, tot ik erachter kwam dat ik, als ik ze echt opvolgde, erover nadacht enz. er duidelijk wat in mijn inzicht veranderde. Ik dacht dat ik gezond at, maar daar zaten toch echt nog verbeterpuntjes in . Afgevallen ben ik niet, maar dat bleek later een medische oorzaak te hebben, maar mijn energie kwam terug, ik werd fitter en kan nu weer meer ondernemen en van het leven genieten. Je bent nooit te oud om te leren, dat blijkt maar weer. Renate bedankt voor de plezierige samenwerking.

Bertie

Hoi Renate, 

Of het nu komt door m’n oorpijn, of ik begin het te begrijpen. Ik hoop op het laatste maar ik eet bewust en zonder moeite 3x per dag dus ontbijt, lunch en diner en in de ochtend n mandarijntje, en in de middag ook nog wat fruit. En tis geen honger, maar trek. 

Na het diner schaaltje yoghurt met wat muesli en ik pik de krentjes eruit. Met wat druiven. Maar mijn moeilijke moment is dat ik na dat ene schaaltje er nog een neem en met gemak zou ik er nog een kunnen nemen. Doe ik dus niet.

Tot nu toe in de avond 1 koekje bij de koffie. Dus ja ik ben trots op me zelf. 

Vanmiddag heel veel oorpijn, voelde me ook niet lekker en ja 3 stukjes chocolade, geen hele reep en nee geen schuldgevoel en t was heerlijk. Voorheen geen rem of met héél véél moeite. 

Nu heb ik n foto van mezelf in m’n goede tijd opgeslagen op m’n telefoon en juist ja, ik kijk ernaar en kan me bedwingen. En zoals vanmiddag met de chocolade voel ik heel duidelijk het is n momentje dat het heel lekker is en het mag. 

Wel super fijn dat ik het nu zo zie. Voel me veel rustiger en ik hoop dat dat zo blijft. Bedankt voor je tips n nog een fijne avond. 

Groetjes Moniek

Inhoud van het Eatwise programma

Het programma

– Fase 1: Inzicht

Waarschijnlijk weet je al lang waar het mis gaat, maar lukt het je niet om dit te veranderen. In deze fase gaan we juist op die moeilijke momenten inspelen. We onderzoeken wat je overtuigt om te gaan eten en hoe je dat kunt veranderen. Misschien gaan zelfs de eerste kilo’s er al wel af!

– Fase 2: De diepte in

Je gaat stapje voor stapje steeds meer grip krijgen op jouw moeilijke momenten. Je leert om de focus van het eten af halen. Je raakt bewust van je keuzes en merkt dat het steeds vaker lukt om gezondere keuzes te maken.

– Fase 3: Fine tunen

Je weet inmiddels hoe je met jouw valkuilen om kunt gaan en je merkt dat het steeds meer vanzelf gaat. We gaan het punt bereiken waarbij het je makkelijk afgaat, omdat je jouw gedrag hebt aangepast. En als je dit punt bereikt, dan volgt het afvallen vanzelf!

Individuele begeleiding

Door de 1 op 1 sessies ben jij verzekerd van een persoonlijk advies dat helemaal is afgestemd op jouw situatie. Je krijgt geen standaard schema, maar ik ga je helpen om je eetgedrag en eetgewoonten aan te passen. Ik ben jouw stok achter de deur!

Op iedere werkdag sta ik voor je klaar. Het veranderen van gedrag is een proces. Het is vallen en opstaan. Dat hoort erbij! Ik zorg ervoor dat de route zo makkelijk mogelijk voor je wordt. Zit je er even doorheen? Ik ben slechts één appje of mailtje van je verwijderd. Ik help je op een nuchtere Brabantse manier!

20 modules

Met jouw deelname aan het Eatwise Programma krijg je automatisch ook toegang tot het Leren Doseren Programma. Iedere sessie kijk ik naar welke modules je op dat moment het meeste gaan opleveren. Die zal ik je adviseren om te lezen en de opdrachten uit te voeren. Elke module bestaat uit praktische en begrijpelijke informatie (max. 4 pagina’s) en opdrachten (in een paar minuten uit te voeren). Soms heb ik er ook een instructievideo bij gemaakt, zodat het allemaal nog duidelijker voor je wordt!

Je houdt 1 jaar toegang tot het werkboek met de opdrachten en instructievideo’s.

Renate van Riet, diëtist Eatwise Programma

Het lukt je gewoon niet alleen

Er is altijd en overal eten beschikbaar, dit maakt dat het heel moeilijk is om daar tegen bestand te zijn. Vooral wanneer vermoeidheid of gewoonten een rol spelen, is het moeilijk om gezonde keuzes te maken.

Ik merk dat de kennis helemaal niet het probleem is. Jij weet ook dat je beter een komkommer dan een reep chocolade kunt nemen, maar dat is niet de oplossing. Want als je zin hebt in chocolade, dan is dat niet op te lossen met een komkommer! Het zit veel meer in het gedrag wat vooraf gaat aan je eetkeuzes: In welke situatie bevind jij je? Welke emoties/gedachten gaan er in je om? Waarom sta jij uiteindelijk op om naar de kast te lopen?

Er is altijd een reden die je overtuigt om te eten. Ik leer dagelijks mensen om hier anders op te reageren. En wat ik daarin ontzettend belangrijk vind: ben niet te streng voor jezelf! Je mag alles eten! Maar alleen wanneer jij daar bewust voor kiest.

De enorme meerwaarde van het Eatwise Programma ligt bij de 1 op 1 sessies. Tijdens deze sessies gaan we samen op zoek naar de oplossing voor jouw valkuilen. Bij iedere sessie reflecteren we de afgelopen periode en adviseer ik je om het stap voor stap makkelijker te maken voor je.

Het Eatwise Programma wordt ondersteund door 20 modules. Deze modules zijn een stappenplan dat je door de fases van gedragsverandering heen helpen. Een module bestaat uit één thema met informatie en praktische opdrachten.

Tijdens de 1 op 1 sessies adviseer ik je steeds welke modules op dit moment relevant voor je zijn. Op deze manier ondersteunt het jouw persoonlijke situatie. Het programma is dus echt op maat gemaakt!

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het als ik wil starten?

Direct na het aanmelden ontvang je van mij twee mails. Eén e-mail ter bevestiging en één met inloggegevens voor de online leeromgeving. Je kunt gelijk aan de slag met de eerste module! Ook krijg je toegang tot mijn agenda, zodat je zelf een passend moment kunt plannen. Er zijn zowel mogelijkheden over dag als in de avond. Ook zal ik je daarna de link toe sturen voor de online 1 op 1 sessies. In deze mail zit ook een formulier waarbij je alle persoonlijke zaken kunt invullen, zodat ik daar het programma op kan afstemmen.

Hoe werken de online 1 op 1 sessies?

Na jouw aanmelding ontvang je de link naar mijn agenda. Hiermee kun je zelf de eerste afspraak inplannen. Alle 1 op 1 sessies vinden via Teams plaats. De link voor de gesprekken ontvang je in de bevestiging van de afspraak.

Past dit wel bij mij?

Dit programma is voor iedereen die weet waar het mis gaat, maar waarbij het niet lukt om dit zelf te veranderen. Je weet ongetwijfeld alles over gezonde voeding, maar het aanpassen van je eetpatroon blijft moeilijk.

Mocht je toch twijfelen of dit programma bij je past, neem dan vooral contact op via info@praktijkeatwise.nl of vul onderaan deze pagina het contactformulier in. ​Ik mail je binnen 1 werkdag terug. We bekijken dan samen of dit programma in jouw situatie past.

Hoeveel tijd kost het mij?

Voor de 1 op 1 sessies plan ik 30 minuten in.  Het eerste gesprek duurt vaak wel iets langer. Op deze manier is er alle tijd om vragen te beantwoorden, jouw situatie goed te bespreken en om jou van persoonlijke adviezen te voorzien. Daarnaast ga je van mij iedere keer modules aangereikt krijgen om te lezen en toe te passen. Je kunt daar in 10 minuten doorheen gaan of 2 uur de tijd voor nemen! Dat is aan jou!

Hoe zijn de 1 op 1 sessies verdeeld?

Het hele programma wordt persoonlijk op je afgestemd. Zo ook de termijn tussen de 1 op 1 sessies. We bekijken hoe het gaat en ik zal je steeds adviseren in wanneer we de volgende afspraak kunnen plannen. In het begin is dat vaak sneller, bijvoorbeeld 1 x per 1 of 2 weken. Wanneer je het onder de knie krijgt, wordt de tijd tussen de afspraken langer. Je kunt dan de tijd gebruiken om te ervaren waar je eventueel tegenaan loopt. Dus dan vinden de gesprekken bijvoorbeeld 1 x per 4 of 6 weken plaats.

Ik ga tijdens het programma op vakantie. Wat nu?

Dit is een uitgelezen kans om jouw opgedane kennis en inzichten toe te passen 🙂 Vaak is vakantie zoiets waarin je voor meer verleidingen komt te staan. We bereiden dit voor en zorgen dat je een heerlijke vakantie hebt én daarnaast aan jouw doelen kunt blijven werken. Zonder dat je de hele vakantie overal NEE tegen moet zeggen!
En voor de 1 op 1 sessies maakt het niets uit. Die plannen we er gewoon omheen. Nogmaals, ik pas het hele programma aan jouw situatie aan!
Ga je echt voor langere tijd op vakantie (> 3 weken), dan kan het zinvoller zijn om na de vakantie te starten.

Mijn bloeddruk, suiker of cholesterol is te hoog. Kan ik dan wel starten?

Zeker! Als diëtist ben ik opgeleid om hierin adviezen te geven. Je kunt aan je gewicht werken en daarnaast rekening houden met de adviezen die bij jouw medische situatie passen. Dit geldt overigens ook voor andere ziektebeelden, afwijkende bloedwaarden of medicatie. Vind je het prettig om hier even over te overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier onderaan op deze pagina.

Ik werk over dag. Kan ik ook 's avonds terecht?

Geen probleem! Er zijn ook mogelijkheden ’s avonds. Je krijgt toegang tot mijn agenda, waardoor je zelf kunt kijken wanneer het jou het beste uit komt.

Uitgebreide persoonlijke begeleiding

R

Geen streng dieet, maar persoonlijke adviezen die in jouw situatie werken. Dit keer gaan de kilo's eraf en blijven ze eraf!

R

Niet meer de hele dag bezig zijn met eten. Je leert dealen met jouw moeilijke momenten en vindt de balans tussen gezond eten en genieten. Je gunt jezelf wat lekkers, zonder te veel te eten.

R

3 Maanden online persoonlijke begeleiding

R

5 Uitgebreide 1 op 1 sessies via Teams

R

Inclusief toegang tot het Leren Doseren Programma

R

20 informatieve modules ter ondersteuning en gratis bonussen in diverse thema's

R

Krijg toegang tot hét bewezen effectieve stappenplan

Start vandaag

€945.-  €597.-

incl. BTW
Ook in termijnen van 3 of 5 maanden
te voldoen.

Let op: de inschrijving sluit vanaf 1 juni!

Liever eerst kennismaken? Plan hieronder een vrijblijvende Teams-meeting in.

Over mij, Renate van Riet
Over mij, Renate van Riet

Ik ben Renate. Diëtist met meer dan 8 jaar ervaring.

Jaren geleden merkte ik dat kennis over voeding vaak niet het probleem is. Iedereen begrijpt dat je beter een stuk komkommer kan nemen dan een reep chocolade. Maar waarom lukt het soms niet om wat vaker die gezonde keuze te maken?

Om die reden ging ik mezelf specialiseren in het eetgedrag. Waarom maken we die keuzes, ondanks dat we er achteraf van balen. En vooral; hoe verander je deze keuzes?

Ik merkte dat het veel meer om bewustwording gaat. Jezelf bewust zijn van de situatie waarin jij je bevindt als je weer eens lekkere trek hebt.

Want soms voelt eten gewoon als de enige oplossing… maar als je daar wat langer over na denkt, is het dat dan ook wel?

Ik help je dan ook naar een voedingspatroon wat jij moeiteloos vol kunt houden en waardoor afvallen een logisch gevolg wordt.

Heb je vragen?
Vul onderstaande contactformulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op!