Je weet best dat je te veel tussendoor eet, maar het lukt je niet om het zelf te veranderen

>>> verander je eetgedrag en leer bewuste keuzes maken. Dan is afvallen een logisch gevolg

Het lukt me gewoon niet alleen…

Je weet best wat gezonde voeding is, maar het lukt je niet om vaker de gezonde keuze te maken.

Je hebt een drukke dag achter de rug. Je hebt gewerkt, de kinderen van school gehaald, doorgereden naar de zwemles, eten gekookt en de kinderen op bed gelegd.

En dan… Eindelijk even een momentje voor jezelf! Dan begint het. Je krijgt zin in wat lekkers. Op dat moment lukt het niet om je te beheersen en gaat het allemaal veel sneller op dan je zou willen…

Je weet dat het niet goed is, maar het gebeurt toch. Zelf krijg je het niet voor elkaar om dit gedrag te veranderen. Persoonlijke begeleiding is de oplossing.

Duik je na een drukke dag ’s avonds de kast weer in, terwijl je weet dat je er spijt van krijgt?

Je hebt zelf van alles geprobeerd, maar zonder blijvend succes. De maat is vol. Je wil dat het NU verandert!

Persoonlijke begeleiding door Renate gaat je helpen.

Verlang jij ook naar:

Eindelijk die kilo's eraf en weer lekkerder in je vel zitten

N

Een voedingspatroon wat je moeiteloos kunt volhouden

Niet meer de hele dag bezig zijn met wat je wel en niet mag eten

Bewust genieten van lekker eten en drinken

Renate van Riet, diëtist Eatwise Programma

Morgen begin ik…

Dan neem ik geen chocolade meer, eet ik die zak chips niet meer leeg en laat ik me in de avond niet verleiden om te gaan snoepen.

Maar de volgende dag zijn er al 100 redenen om het niet te doen.

En je weet wat er vervolgens gebeurt… Die zak gaat weer leeg!

Je hebt eindelijk je rustmomentje na een drukke dag denkt: ik heb vandaag hard gewerkt, dus ik heb het wel verdiend, om vervolgens die heerlijke grote koek én later nog een én daarna een schaaltje chips te nemen.

En later baal je op het moment dat je nieuwe kleding staat te passen. Het staat net niet mooi of je buik valt er te veel in op. Maar de volgende dag duik je toch weer die snoepkast in…

Het voelt als falen; waarom lukt het nou niet?

Je wil gewoon eindelijk van die kilo’s af en weer lekkerder in je vel zitten!

En toen veranderde alles…

Op 28 augustus ’22 werd onze zoon Jurre geboren. Dolgelukkig zijn we met hem. Ik vind het echt bizar hoe snel je zo verliefd op zo’n mannetje bent. Wekelijkwaar alles doe je ervoor! Dat betekent dat wij onze maaltijd staken, wanneer meneer begint te huilen van de honger. Daardoor heb je koud eten en eet ik minder. En vervolgens krijg ik ’s avonds trek en is de verleiding naar wat lekkers enorm groot.

In dat rustmomentje is er natuurlijk altijd een reden om wat lekkers te pakken ‘even een momentje voor ons zelf’ en ‘het was een drukke dag, we hebben het verdiend’. Ondertussen huilt Jurre in bed en rennen we omstebeurt naar boven. Onderweg steken we nog wat in onze mond. Kortom, ik heb geen idee wat en hoe veel ik eigenlijk eet.

Het moederschap brengt echt nieuwe uitdagingen met zich mee als we het over gezond eten hebben. Je focus ligt veel meer bij je kind, waardoor je zelf minder bezig bent met wat en hoe veel je eet.

Inmiddels bezit ik de vaardigheden die nodig zijn om de balans weer te kunnen vinden. Ik gun jou dit ook, zodat je weer die zelfverzekerde fitte moeder kunt worden en je alle energie hebt om leuke dingen met ze te doen.

N

Je bent de hele dag druk. Alles en iedereen is belangrijk dan jij zelf.

N

Het zit hem niet in de maaltijden. Die gaan prima. Maar die tussendoortjes...

N

Wanneer jij 's avonds eindelijk tijd voor jezelf kunt nemen, gaan alle remmen los...

N

Je weet best dat je op dat moment niet de gezondste keuzes maakt, maar je weet niet hoe je dit moet afleren.

N

Je zit niet lekker in je vel en je energie is ook ver te zoeken.

N

Je bent niet van de shakes en diëten. Je wilt gezond afvallen. Zonder poespas, met een patroon wat voor de lange termijn vol te houden is.

>>

Renate van Riet, diëtist

De afgelopen jaren heb ik honderden mensen geholpen vanuit mijn eigen praktijk binnen een gezondheidscentrum en vanuit het revalidatiecentrum. Tijdens het begeleiden van deze mensen is het mij opgevallen dat als mensen willen afvallen, dat ze vaak grijpen naar lijstjes, shakes en afslankpillen. Eén voor één stoppen ze er ook weer snel mee. Het is gewoon niet vol te houden. Jammer van jouw energie en geld…

Ik zal je uitleggen wat wel werkt >>

Renate van Riet, diëtist Eatwise Programma

<<

Er is altijd en overal eten beschikbaar, dit maakt dat het heel moeilijk is om daar tegen bestand te zijn. Vooral wanneer vermoeidheid of gewoonten een rol spelen, is het moeilijk om gezonde keuzes te maken.

Ik merk dat de kennis helemaal niet het probleem is. Jij weet ook dat je beter een komkommer dan een reep chocolade kunt nemen, maar dat is niet de oplossing. Want als je zin hebt in chocolade, dan kan die komkommer je gestolen worden!

>>

Het zit veel meer in het gedrag wat vooraf gaat aan je eetkeuzes: In welke situatie bevind jij je? Welke emoties/gedachten gaan er in je om? Waarom sta jij uiteindelijk op om naar de kast te lopen? 

Er is altijd een reden die je overtuigt om te eten. Ik leer dagelijks mensen om hier anders op te reageren.

En wat ik daarin ontzettend belangrijk vind: ben niet te streng voor jezelf! Je mag alles eten! Maar alleen wanneer jij daar bewust voor kiest.

<<

Ik ben een diëtist die met je mee denkt. Ik zoek samen met jou naar wat in jouw situatie haalbaar is en wat jij vol kunt houden. Ik geef je geen kant-en-klaar lijstje, maar ik geef je specifieke adviezen die in jouw situatie werken. We gaan samen op zoek naar een haalbare manier om met jouw moeilijke momenten om te gaan. Wat kun je volhouden? Het heeft geen zin om even streng te lijnen en daarna alle remmen weer los te laten.

Ik ben geboren en getogen in het Brabantse. Dat maakt mij nuchter en toegankelijk. Ik help je en ondersteun je. Met normale voeding en zonder allerlei dure en nutteloze afslankproducten. 

Mijn doel is dat jij gezond gaat afvallen door een balans te vinden tussen genieten en gezond eten.

Gevolgen?

Je hebt natuurlijk de keuze om op deze voet verder te gaan. Uiteindelijk weet jij ook dat je daarmee niets gaat veranderen.

Je blijft in je oude patroon en je begint telkens weer opnieuw met nieuwe diëten of aanschaf van nieuwe boeken.

Elke keer heb je goede moed, maar na een paar dagen overkomt het je toch weer. Zit je toch weer met een zak chips op de bank of pak je een tweede of derde koekje bij de koffie.

Je hebt het immers zo druk, dat het goed aanpakken van jouw gewicht zelf niet lukt. Je probeert het wel, maar het is steeds van korte duur.

Het serieus aanpakken van jouw gewicht lukt wél met een stok achter de deur. Met hulp van een specialist die je persoonlijk begeleidt.

Je hebt al zoveel ballen hoog te houden in het dagelijks leven. Gun jezelf wat hulp om deze bal mee hoog te houden 😉

Ik introduceer je het Eatwise programma

Dit programma is vanuit de wetenschap onderbouwd in combinatie met mijn 7-jarige ervaring als diëtist. Je leert stap voor stap om jouw valkuilen voor altijd aan te pakken.

 

Inclusief uitgebreide online 1 op 1 begeleiding

Een stok achter de deur

Krijg toegang tot een bewezen effectief stappenplan

Inclusief gratis bonussen in diverse thema’s

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022

”Voor lijstjes moet je niet bij mij zijn! Wil je duurzaam afvallen en met jezelf aan de slag, dan heb ik alle handvatten om je daarin te begeleiden.”

De enorme meerwaarde van het Eatwise Programma ligt bij de 1 op 1 sessies. Tijdens deze sessies gaan we samen op zoek naar jouw oplossing voor jouw valkuilen. Bij iedere sessie reflecteren we de afgelopen periode en adviseer ik je om het stap voor stap makkelijker te maken voor je.

Het Eatwise Programma wordt ondersteund door 15 modules. Deze modules zijn een stappenplan dat je door de fases van gedragsverandering heen helpen. Een module bestaat uit één thema met informatie en praktische opdrachten.

Tijdens de 1 op 1 sessies adviseer ik je steeds welke modules op dit moment relevant voor je zijn. Op deze manier ondersteund het jouw persoonlijke situatie. Het programma is dus echt op maat gemaakt!

Je doorloopt de volgende 3 fasen:

Fase 1: inzicht

Waarschijnlijk weet je al lang waar het mis gaat, maar lukt het je niet om dit te veranderen. In deze fase gaan we juist op DIE moeilijke momenten inspelen. Wat gebeurt er, wat doe je, hoe voel je je, speelt er een vermoeidheid of verveling, etc. In deze fase leggen we écht de vinger op de zere plek. Niet door alleen te zeggen waar het mis gaat, maar door daar dieper op in te zoomen.

Je krijgt geen standaard adviezen, maar adviezen die op jouw situatie is afgestemd. Dat is wat werkt.

U

Fase 2: de diepte in

Het veranderen van eetgedrag is moeilijk en laat zich niet eenvoudig veranderen. Toch ga jij in deze fase ervaren wat voor jou werkt. Je gaat stapje voor stapje steeds meer grip krijgen op jouw moeilijke momenten.

We gaan het ook hebben over de redenen die er altijd zijn om alsnog te gaan eten. En veel belangrijker nog, hoe we ons hier NIET door kunnen laten leiden…

Ontzettend waardevol in deze fase is dat jij leert om de focus van het eten af halen. Hierdoor wordt het gewicht en je figuur niet zo’n ‘big deal’ meer voor je. Door minder naar de cijfers te kijken, krijg je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel! Dat is waar het uiteindelijk om gaat!

Fase 3: FINE TUNEN!

Je weet inmiddels hoe je met jouw valkuilen om kunt gaan. We kijken steeds samen hoe we het nog makkelijker voor je kunnen maken.

In deze fase merk je dat het steeds meer vanzelf gaat. Je bent niet meer de hele dag bezig met eten. Je kiest bewust jouw genietmomentjes uit en kunt daardoor moeiteloos doseren. Het gaat je makkelijk af, omdat je jouw gedrag hebt aangepast. Dit is wat de rest van je leven zo blijft!

En als je dit punt bereikt, dan volgt dat afvallen vanzelf!

Over mij, Renate van Riet Diëtist

Wat het inhoudt:

Over mij, Renate van Riet Diëtist

Individuele begeleiding

Door de online 1 op 1 sessies ben jij verzekerd van een persoonlijk advies dat helemaal is afgestemd op jouw situatie. Je krijgt geen standaard schema, maar ik ga je helpen om je eetgedrag en eetgewoonten aan te passen. Ik ben jouw stok achter de deur!
Tussentijds kun je altijd jouw vragen per e-mail of WhatsApp stellen, zodat je niet vastloopt!

Per sessie kijken we wat een wenselijk moment is om elkaar weer te spreken. Ik pas het programma aan op jouw situatie en op wat jou het beste gaat helpen.

15 modules

Deze modules kun je zien als een kapstok voor het hele programma. Deze modules zijn namelijk allemaal kleine onderdelen in het hele grote proces van gedragsverandering. Deze modules vind je in de online leeromgeving. De link hiervoor ontvang je direct na aanmelding.

Iedere sessie kijk ik naar welke modules je op dat moment het meeste gaan opleveren. Die zal ik je adviseren om te lezen en de opdrachten uit te voeren.

Een module bestaat uit informatie en opdrachten. Stel je voor dat zo’n module maximaal 4 pagina’s bevat met praktische en begrijpelijke informatie. Een opdracht kun je vaak in een paar minuten uitvoeren. Zo kan het bijvoorbeeld gaan over het beschrijven van jouw gedachten of de stemmetjes die je hebt, welke jou overtuigen om weer te gaan eten. Dit is dan weer de basis voor ons volgende gesprek.

Soms heb ik er ook een instructievideo bij gemaakt, zodat het allemaal nog duidelijker voor je wordt!

Je houdt 1 jaar toegang tot het werkboek met de opdrachten en instructievideo’s.

 

Het veranderen van jouw gedrag is de enige manier om blijvend met je gewicht af te rekenen!

Jouw investering

Meest gekozen

€ 937
€ 675

5 maanden online persoonlijke begeleiding
7 uitgebreide 1 op 1 sessies via Zoom
Inclusief 15 modules ter ondersteuning
Inclusief bonussen

Eenmalige betaling of 5 x €142 (maandelijks)

Premium keuze

€ 1357
€ 875

12 maanden online persoonlijke begeleiding
10 uitgebreide 1 op 1 sessies via Zoom
Inclusief 15 modules ter ondersteuning
Inclusief bonussen

Eenmalige betaling of 6 x €158 (maandelijks)

De gemiddelde wachttijd is momenteel 3 weken. Neemt contact op voor de actuele wachttijd.

Renate van Riet, diëtist Eatwise Programma

Afvallen is niet iets wat je even tussendoor doet

Op een gezonde en serieuze manier afvallen kost tijd. Het is een proces van gedragsverandering wat je stap voor stap aan gaat. Tijdens iedere sessie krijg je van mij een nieuw stapje aangereikt. Je gaat met een oefening aan de slag, leest een module en gaat adviezen uitvoeren. In de volgende sessie kijken we samen naar hoe je dit ervaren hebt. Ging het goed en hoe kunnen we het nog makkelijker voor je maken?

Het is niet zo dat je dan nooit meer iets lekkers kunt eten. De truc is juist om dit wel te blijven doen, want vermijden houdt niemand vol. Je gaat juist merken dat je meer gaat genieten van deze momenten.

Ieder mens is anders en daarom werkt persoonlijke begeleiding enorm goed. We gaan samen op zoek naar de gouden oplossing om jou met je moeilijke momenten om te leren gaan. En dat gaat vaak al snel na de start hele positieve mails opleveren >>>

Wat levert het jou op:

✔️ Niet meer de hele dag bezig zijn met eten. Je leert dealen met jouw moeilijke momenten en je kunt dit moeiteloos volhouden.

✔️ Je vindt de balans tussen gezond eten en genieten. Je gunt jezelf wat lekkers, zonder te veel te eten.

✔️ Voel je niet meer schuldig als je iets lekkers hebt gegeten.

✔️ Geen streng dieet, maar persoonlijke adviezen die in jouw situatie werken.

✔️ Eindelijk weer lekker in je vel, meer zelfvertrouwen, je kleding zit lekkerder en je bent weer fit!

✔️ Dit keer gaan de kilo’s eraf en BLIJVEN ze eraf!

✔️ Zie het als een rijbewijs. Je investeert één keer en hebt er de rest van je leven plezier van.

Er is niet één oplossing die voor iedereen werkt. Dit is waarom persoonlijke begeleiding zo enorm belangrijk is!

Start: direct

Na registratie staat de eerste module al voor je open. Je krijgt direct 2 mails in je inbox. Eén met de betaalbevestiging en de andere met je inloggegevens.

Je kunt meteen inloggen in de online leeromgeving en de eerste module staat al voor je open. Je kunt binnen 5 minuten starten!

Programma

De inhoud van het programma is specifiek ingericht op het veranderen van gedrag. Dit is geen quickfix, maar een verandering voor het leven. Zowel de modules als de 1 op 1 sessies zijn online en dus te volgen wanneer het voor jou uit komt.

l

Inhoud

 • 5 of 12 maanden begeleiding
 • 7 of 10 online 1 op 1 sessies
 • 15 modules
 • Video’s met uitleg en handvatten
 • Praktische documenten
 • Werkboek met ruimte voor inzichten en oefeningen op te schrijven
 • Mogelijkheid tot het stellen van vragen via mail en WhatsApp
 • 1 jaar lang toegang tot alle documenten

Persoonlijke online 1 op 1 sessies

Ik help je met alles. Ik geef je adviezen die bij jou passen. Die voor jou haalbaar zijn om vol te houden en die jij moeiteloos kunt uitvoeren. Tussen de sessies door kun je mij ook op werkdagen al je vragen stellen per mail. We zorgen er samen voor dat je snel vorderingen gaat maken!

5 of 12 maanden begeleiding

Op iedere werkdag sta ik voor je klaar. Het veranderen van gedrag is een proces. Het is vallen en opstaan. Dat hoort erbij! Ik zorg ervoor dat de route zo makkelijk mogelijk voor je wordt. Zit je er even doorheen? Ik ben slechts één appje of mailtje van je verwijderd! Ik help je op een nuchtere Brabantse manier!

Een bewezen effectief stappenplan

Na aanmelding krijg je direct toegang tot het online platform waar de 15 modules voor je klaar staan. Wees gerust, deze hoef je niet op dag 1 van voor tot achter te lezen 😉 Tijdens het programma zal ik steeds kijken welke module op welk moment je het meest gaat helpen. Het hele programma wordt dus op jouw situatie afgestemd!

Programma op maat

Het Eatwise Programma wordt op jouw situatie afgestemd. Dat betekent dat ik per sessie kijk naar op welke termijn de volgende sessie het beste kan plaats vinden. Er zijn dus geen standaard geplande afspraken.

Verder worden de modules afgestemd op jouw behoeften. Per sessie vertel ik je welke module je op dat moment het meest gaat helpen.

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het?

Direct na het aanmelden ontvang je van mij twee mails. Eén e-mail ter bevestiging en één met inloggegevens voor de online leeromgeving. Je kunt gelijk aan de slag met de eerste module! Ik neem binnen 1 werkdag na aanmelding contact met je op om de eerste 1 op 1 sessie te plannen. Meestal is er binnen 1 week plaats voor een eerste gesprek. Er zijn zowel mogelijkheden over dag als in de avond. Ook zal ik je daarna de link toe sturen voor de online 1 op 1 sessies. In deze mail zit ook een formulier waarbij je alle persoonlijke zaken kunt invullen, zodat ik daar het programma op kan afstemmen.

Hoe werken de online 1 op 1 sessies?

De 1 op 1 sessies vinden via Zoom plaats. De link hiervoor ontvang je van mij zodra we de eerste afspraak gepland hebben staan. Deze link blijft voor alle sessies bruikbaar. 

Past dit wel bij mij?

Dit programma is voor iedereen die weet waar het mis gaat, maar waarbij het niet lukt om dit zelf te veranderen. Je weet ongetwijfeld alles over gezonde voeding, maar het aanpassen van je eetpatroon blijft moeilijk.

Mocht je toch twijfelen of dit programma bij je past, neem dan vooral contact op via info@praktijkeatwise.nl of vul onderaan deze pagina het contactformulier in. ​Ik mail je binnen 1 werkdag terug. We bekijken dan samen of dit programma in jouw situatie past.

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Het kan zijn dat een deel wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent en welk pakket je hebt. Ik weet welke gegevens de zorgverzekeraar nodig heeft, dus ik zorg ervoor dat jij deze toegestuurd krijgt. Je kunt dan zelf met de zorgverzekeraar bekijken of er een mogelijkheid is voor vergoeding. Dit kan pas na afronding van het programma, omdat de zorgverzekeraar de data wil weten waarop wij elkaar hebben besproken. Ik kan je hier telefonisch of per mail meer over vertellen.

Hoe veel tijd kost het mij?

Voor de 1 op 1 sessies plan ik 30 minuten in.  Het eerste gesprek duurt vaak wel iets langer. Op deze manier is er alle tijd om vragen te beantwoorden, jouw situatie goed te bespreken en om jou van persoonlijke adviezen te voorzien. Daarnaast ga je van mij iedere keer modules aangereikt krijgen om te lezen en toe te passen. Je kunt daar in 10 minuten doorheen gaan of 2 uur de tijd voor nemen! Dat is aan jou!

Ik vind het toch wat prijzig

Je mag zelf beslissen of je het de investering wel of niet waard vindt. Er is geen goedkope quickfix of dieet wat maakt dat je voor de rest van je leven lekkerder in je vel zit en kilo’s verliest. Daar zijn persoonlijke adviezen voor nodig. Investeren in jezelf betekent dat je het écht wilt. Dit maakt dat je ook daadwerkelijk in actie gaat komen. De motivatie hiervoor moet uit jezelf komen. Dat kan ik niet voor je doen. Ik kan wel alle tools aanreiken om het te laten slagen. Zie het als een rijbewijs! Investeer één keer en je hebt er de rest van je leven plezier van!

En wat als het mij niet lukt?

Het programma wordt op je afgestemd. Ik help je overal bij. Juist de 1 op 1 sessies zorgen voor de grote meerwaarde van dit programma. Het is geen kant-en-klaar advies. We kijken iedere sessie hoe het de afgelopen periode is gegaan. Wat ging goed, wat vind je nog lastig. Ik geef je tips en adviezen die passen bij jouw situatie en daar ga je weer mee aan de slag. Zo kijken we iedere keer weer opnieuw naar; past dit bij je, is dit iets wat je vol kunt blijven houden? Dit maakt dat jij voor nu en voor de toekomst lekkerder in je vel zit, meer zelfvertrouwen ervaart en eindelijk dat lagere gewicht kunt bereiken én volhouden. En is het toch niets voor je? Ik heb een niet-goed-geld-terug garantie. Kijk daarvoor onderaan deze pagina.

Kan ik ook later besluiten om voor de 12 maanden begeleiding te gaan?

Zeker. Ik begrijp goed dat het best spannend is om zo´n programma voor langere tijd aan te gaan. Want past het wel bij je en klikt het wel? Daarom kun je altijd later in het programma kiezen voor verlenging. De investering is dat moment wel hoger dan nu.

Hoe zijn de 1 op 1 sessies verdeeld?

Het hele programma wordt persoonlijk op je afgestemd. Zo ook de termijn tussen de 1 op 1 sessies. We bekijken hoe het gaat en ik zal je steeds adviseren in wanneer we de volgende afspraak kunnen plannen. In het begin is dat vaak sneller, bijvoorbeeld 1 x per 1 of 2 weken. Wanneer je het onder de knie krijgt, wordt de tijd tussen de afspraken langer. Je kunt dan de tijd gebruiken om te ervaren waar je eventueel tegenaan loopt. Dus dan vinden de gesprekken bijvoorbeeld 1 x per 4 of 6 weken plaats.

Ik ga tijdens het programma op vakantie. Wat nu?

Dit is een uitgelezen kans om jouw opgedane kennis en inzichten toe te passen 🙂 Vaak is vakantie zoiets waarin je voor meer verleidingen komt te staan. We bereiden dit voor en zorgen dat je een heerlijke vakantie hebt én daarnaast aan jouw doelen kunt blijven werken. Zonder dat je de hele vakantie overal NEE tegen moet zeggen!
En voor de 1 op 1 sessies maakt het niets uit. Die plannen we er gewoon omheen! Als het hele programma daardoor langer dan 5 of 12 maanden gaat duren, is dat geen enkel probleem! Nogmaals, ik pas het hele programma aan jouw situatie aan!

Mijn bloeddruk, suiker of cholesterol is te hoog. Kan ik dan wel starten?

Zeker! Als diëtist ben ik opgeleid om hierin adviezen te geven. Dit maakt dan ook dat de 1 op 1 sessies ontzettend waardevol zijn. Je kunt aan je gewicht werken en daarnaast rekening houden met de adviezen die bij jouw medische situatie passen. Dit geldt overigens ook voor andere ziektebeelden, afwijkende bloedwaarden of medicatie. Vind je het prettig om hier even over te overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier onderaan op deze pagina.

Ik werk over dag. Kan ik ook 's avonds terecht?

Geen probleem! Er zijn ook mogelijkheden ’s avonds. We zullen samen de afspraak inplannen. Dus je krijgt geen standaard mailtje met wanneer je online verwacht wordt 😉

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022

Ben jij bereid om aan jezelf te werken en klaar om je gewicht eindelijk serieus aan te pakken?

Dan is dit het moment om in actie te komen!

Of blijf jij nog hopen dat het zich vanzelf oplost?

>>

Hoor hier over het succesverhaal van Annejet na het volgen van het Eatwise Programma.

Het veranderen van jouw gedrag is de enige manier om blijvend met je gewicht af te rekenen!

Jouw investering

Meest gekozen

€ 937
€ 675

5 maanden online persoonlijke begeleiding
7 uitgebreide 1 op 1 sessies via Zoom
Inclusief 15 modules ter ondersteuning
Inclusief bonussen

Eenmalige betaling of 5 x €142 (maandelijks)

Premium keuze

€ 1357
€ 875

12 maanden online persoonlijke begeleiding
10 uitgebreide 1 op 1 sessies via Zoom
Inclusief 15 modules ter ondersteuning
Inclusief bonussen

Eenmalige betaling of 6 x €158 (maandelijks)

De gemiddelde wachttijd is momenteel 3 weken. Neemt contact op voor de actuele wachttijd.

Zoals ik het zie heb je 3 opties

OPTIE 1

Negeer deze pagina en wat je hebt gelezen. Ik snap zeer zeker dat je al veel hebt geprobeerd en het gevoel van frustratie en radeloosheid misschien ook wel opkomt bij je. Misschien vind je het wel helemaal prima hoe de situatie nu is. En dat is goed, echt waar. Als het voor jou goed voelt, dan is dat ook goed.

OPTIE 2

Je kunt altijd besluiten om het nog zelf te blijven proberen. Je kunt tips en handvatten blijven zoeken op internet of van een vriend(in), buurvrouw of familielid goede raad opvolgen. Ook dat is jouw keuze en dat is helemaal prima om te doen, als dat goed voelt voor je. Besef dat zij ook alleen de kennis hebben van ‘horen en zien’, zoals bijvoorbeeld het internet of eigen ervaringen.

OPTIE 3

Je kunt al het harde werken, de stress die dit met zich meebrengt en de frustratie voorkomen. En gaan starten met een bewezen succesvolle methode die ik gebruik om eetgedrag blijvend te veranderen. Je gaat leren om jouw eetgewoonten blijvend aan te passen. Je krijgt persoonlijke adviezen, zodat je al snel gaat merken dat het gewicht daalt en dat het eenvoudig vol te houden is. Na het volgen van het programma kun je zelfstandig verder, want je hebt alle tips en tricks in huis. Je investeert er één keer in, maar dan ben je er ook voor de rest van je leven vanaf!

Je gaat gezond afvallen, krijgt meer energie, meer zelfvertrouwen en zit je weer lekkerder in je vel!

Liever eerst even checken of het Eatwise Programma iets voor je is? Laat je gegevens hieronder achter en we plannen een vrijblijvende telefonische afspraak in!

9 + 6 =

 • Ik heb veel gehad aan de training van Renate. Ik had helemaal geen zin meer in het volgende eet- en sportschema, maar ik wil wel graag iets veranderen. Daar passen de inzichten die Renate in de training geeft perfect bij. Het geeft me een beetje meer lucht en een mildere blik naar mezelf, maar ook concrete oefeningen die me soms verbaasden. En ik geloof nu echt dat er iets kan veranderen. Dankjewel!

  Willeke Van Essen Avatar Willeke Van Essen
  10 april 2023

  Hele fijne begeleiding gehad! Renate geeft praktische tips en duidelijke adviezen.

  Simone Norbart Avatar Simone Norbart
  13 februari 2023

  Ik heb een hele fijne, warme ervaring gehad met Renate als mijn diëtist. Het programma dat Renate aanbiedt is duidelijk, gebruiksvriendelijk, respectvol en behapbaar. Ik heb Renate als een heel respectvol en steunend persoon ervaren. Er was absoluut geen sprake van bodyshaming of iets in die trant. Ze was erg goed bereikbaar (mail, app, telefoon). De prijs voor de begeleiding was van te voren duidelijk en er waren geen nare verrassingen achteraf doordat contactmomenten extra in rekening werden gebracht. Ik zou Praktijk Eatwise zeker aanbevelen. Oh, en ik heb mijn doel bereikt dus het werkt ook nog eens!

  Laura Plouvier Avatar Laura Plouvier
  10 februari 2023
 • Een super fijne ervaring bij Renate, geen streng dieet, maar fijne gesprekken met goede handvaten, waar je echt wat aan hebt! Bedanjr voor wat je me allemaal geleerd hebt! Groetjes Rianne

  Rianne de Ridder Avatar Rianne de Ridder
  14 april 2022

  Het was enorm fijn om gesprekken met Renate te hebben. Tijdens deze gesprekken ben ik achter veel dingen gekomen, denk aan: Waarom ik ben aangekomen, wat mijn valkuilen zijn en wat bepaalde denkfouten zijn die ik heb/had. Er werd enorm goed gekeken hoe ik een balans kon krijgen in lekker eten (waar ik enorm veel van houd) en gezond eten. Nu ik deze balans heb gevonden val ik af en hoef ik me nooit meer schuldig te voelen als ik wel een keer iets lekkers pak. Al met al heeft het programma me enorm goed geholpen. Zeker een aanrader !!

  Meike Avatar Meike
  14 maart 2022

  Erg goede no nonsense informatie gekregen. Geen streng dieet maar aanpak van je mindset. Ik kan hier goed mee aan de slag! Eat wise is echt een aanrader voor mensen die echt iets willen veranderen! Bedankt!

  Marielle Buiks Avatar Marielle Buiks
  14 februari 2022
 • Heb fijne gesprekken gehad met Renate van Riet over mijn eet gebracht om die zo aan te passen dat ik mijn gewicht langzaam kan verminderen en ga nu hiermee de komende jaren mee door, Dit is voor mij goed vol te houden. Renate, nogmaals bedankt.

  Klaas Rodenhuis Avatar Klaas Rodenhuis
  14 februari 2022

  Met veel plezier deze training gevolgd waarbij de focus ligt op het bewust worden van het moment waarop je meent te moeten snaaien en daar op een andere manier mee om te gaan zodat je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

  Sylvia Avatar Sylvia
  14 februari 2022

  jouw gesprekken helpen me steeds om weer met volle moed verder te gaan en de draad terug op te pikken. Jij beoordeelt niet maar laat me zelf denken over hoe het anders kan. Bedankt!

  Trijs Vanlommel Avatar Trijs Vanlommel
  14 februari 2022
 • Dit programma heeft me nieuwe inzichten gegeven. Fijne online begeleiding

  Claudy van Raak Avatar Claudy van Raak
  14 februari 2022

  Heel blij dat ik Eatwise heb ontdekt, het heeft mij super goed geholpen om af te vallen!! Eerst volgde ik de cursus snacken zonder schuldgevoel. Dit is een zeer duidelijke zelfstandige cursus die voor iedereen te doen is. Hierin al super veel tips gekregen waarmee ik aan de slag kon. Daarna besloten om door te gaan met het Eatwise programma, hierin waren de een op een sessies van zoveel meerwaarde. Alles werd duidelijk uitgelegd en er werd echt naar jouw valkuilen gekeken. Eatwise is een aanrader voor iedereen die wat kilootjes kwijt wil!!

  Maaike De Craen Avatar Maaike De Craen
  14 februari 2022

  Hele goede begeleiding en geen steng dieet. Door kleine aanpassingen in voeding en goed uitvoerbare oefeningen bewust worden van je eetgedrag. Door kleine aanpassingen te maken al een paar kilo kwijt!

  annejethalters Avatar annejethalters
  14 februari 2022
 • Mijn eetpatroon en mindset betreffende eten zijn echt veranderd door deze training! Renate is een erg goede trainer: een echte aanrader!

  Berrie Reijs Avatar Berrie Reijs
  14 februari 2022