Blog 4: Afvallen na de bevalling

Dat een zwangerschap een aanslag is op je lichaam, is niets nieuws. Kort na je bevalling neem je die buik nog voor lief. Je geniet van je kindje en de hormonen gieren ondertussen door je lichaam. Als je in wat rustiger vaarwater terecht komt, begin je toch wel te balen van die extra kilo’s. En hoe meer je ermee bezig bent, hoe moeilijker het is om af te vallen.

Veel vrouwen eten meer tijdens de zwangerschap. Bewust of onbewust. En tsja, die extra kilo’s moeten er toch een keer vanaf. Je wilt toch die fitte moeder zijn met dat mooie figuur en vol zelfvertrouwen achter de kinderwagen lopen.

De uitdaging zit hem in het dealen met je nieuwe structuur. Of eigenlijk: het ontbreken van structuur! Zoals dat bij ons tenminste was in het begin. Dat viel tegen… De vaste eetmomenten verschuiven in tijd en daardoor ontstaat er trek tussendoor. De koekjestrommel is dan dichtbij… Om nog maar te zwijgen over de gebroken nachten. Je lichaam snakt naar suikers, maar uiteindelijk word je hier alleen maar meer vermoeid van. Je snapt zelf ook wel dat dit geen handige keuzes zijn als je wilt afvallen, maar hoe dan wel?!

Het is belangrijk dat jij nieuwe houvast gaat krijgen in je nieuwe leven. Ondanks al het zorgen voor de kroost ook jezelf tijd gunnen voor eetmomenten, beweging en ontspanning. Dit is noodzakelijk om die leuke moeder te blijven!

Praktijk Eatwise heeft veel ervaring in het begeleiden na een zwangerschap. Zoals ook Laura:

Afvallen na bevalling

Kun jij ook hulp gebruiken? Vul het contactformulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op!

1 + 5 =